Dry needling

Als u op zoek bent naar een kinesist die gespecialiseerd is in dry needling therapie in Willebroek, dan moet u een afspraak maken bij kinesitherapie praktijk Marc De Kock.

WAT IS DRY NEEDLING?

Onze kinesitherapiepraktijk biedt deskundige dry needling behandelingen aan. Dry needling is een effectieve therapie waarbij dunne naalden worden gebruikt om specifieke punten in de spieren, ook wel triggerpoints genoemd, te prikkelen. Deze punten zijn vaak de oorzaak van pijn en andere klachten. Door gericht en nauwkeurig de triggerpoints te behandelen, wordt de spierspanning verminderd en kan het lichaam zich herstellen.

INDICATIES

Dry needling is een geschikte behandeling voor diverse aandoeningen waar traditionele behandelingen mogelijk niet het gewenste resultaat opleveren. Onze kinesitherapeut past deze techniek toe bij spierpijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen, en andere klachten veroorzaakt door triggerpoints. Het kan een effectieve aanvulling zijn op andere therapieën en medicatie.

BEHANDELING

Een dry needling behandeling bestaat meestal uit meerdere sessies, afhankelijk van de ernst van de klachten. Onze kinesitherapeut zal een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke situatie. De behandeling kan ook gecombineerd worden met andere therapieën, indien nodig en na overleg met de behandelaar.

Wij zijn ervaren en goed opgeleid in het toepassen van dry needling. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze therapie of om een afspraak te maken. Wij staan klaar om u te helpen bij een effectieve en persoonlijke aanpak van uw klachten.